Rólunk

 

Diplomás anyuka vagyok angol nyelvtudással. Nagyon szeretem a gyermekeket és mindig is érdekelt a kisgyermekek nevelése, velük való foglalkozás/törődés.

Éppen ezért elvégeztem a családi bölcsőde tanfolyamot azzal az eltökélt szándékkal, hogy saját családi bölcsődét működtesse, majd megnyitottam első családi bölcsődémet egy másik kerületben.

Nagy örömmel tölt el, hogy a Prücsök Otthon megnyitásával lehetőségem nyílt egy újabb családi bölcsőde indítására.
Mindennapi munkámban segítségemre van egy tapasztalattal rendelkező, szakképzett óvodapedagógus kolleganő.

 

 

 

KINGA
Angol nyelvtudással rendelkező óvopedagógus vagyok, hét éves tapasztalatom van a gyerekek nevelése terén, mivel a főiskola elvégzésével párhuzamosan családi napköziben, magán bölcsödében valamint magán óvodában is dolgoztam.
Ez alatt az idő alatt elvégeztem a családi bölcsőde tanfolyamot is, ami egy pluszt adott az addig tanultakhoz, tapasztaltakhoz.

Középiskolás koromban eldöntöttem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, amit csak elhívatottan valamint nagyon sok türelemmel és szeretettel érdemes csinálni.
Ehhez az elhatározásomhoz tartom magam és igyekszem a Prücsök Otthon családi bölcsőde gyermekeinek nevelését a legjobb tudásom szerint segíteni.

 

 

PETRA
Szociálpedagógus vagyok aki személyiségfejlesztésre specializálódott.
10 éve foglalkozom kisgyermekek szocializálásának fejlesztésével különös gondot fordítva az érzelmi intelligenciára, ami az érzelmekkel való bánás képessége.

Munkám során találkoztam számos egyedi esettel, különleges megoldásra váró problémával, viselkedési zavarral.
Idősebb szülők későn született gyermekével, külföldi emberek Magyarországon született magát magyarnak valló lurkójával, eltérő nemzetiségű családban nevelkedő kicsikkel, hiperaktív és autizmus spektrum zavarral élőkkel.

A Prücsök csapatát azzal segítem, hogy szakértő szemmel figyelem a gyerekek mindennapjait és a szülők bátran fordulhatnak hozzám, ha kérdésre/tanácsra lenne szükségük csemetéjükkel kapcsolatban.

 

Több éve működő családi bölcsődénk egész napos gondozást, nevelést nyújt a dolgozó szülők gyermekeinek, elsősorban 1-4 éves kor között, de akár nagyobb testvérek számára is, az igényeknek megfelelően. Célunk, hogy biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben foglalkozzunk a gyermekekkel, a családias együttlétet mintázva, ahol minden gyermek számíthat a gondozóra. Személyre szóló, egyéni bánásmóddal szeretnénk segíteni a gyermekeket személyiségük és képességeik kibontakoztatásában. A lelki egészség mellett a testi egészséget is fontosnak tartjuk- ez utóbbit korszerű táplálással, napi négyszeri étkeztetéssel, higiéniára neveléssel és a gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésével valósítjuk meg.

A mindennapos homokozás nagymértékben fejleszti az 1-4 éves korú gyermekeket is ezért bölcsődénkben ez a tevékenység is elérhető.

A családi bölcsődénkben a szociális viselkedésformák elsajátítására is oda figyelünk. Rengeteg dolog tartozhat ide, pl. hogyan kérünk vagy köszönünk meg valamit, hogyan szólunk a másikhoz. Ide tartozik a szokások elsajátítása is, itt elsősorban a higiéniás szabályokra kell gondolni, pl. illemhely használata után kézmosás, stb. vagy az étkezési szokásokra, pl. az evőeszközök helyes használata, stb. Mindezekben a jó példa és a türelem az irányadó, megismerési

folyamatok fejlődésének segítése. A nevelőnek segítenie kell a gyermekeket természetes tudásvágyuk kielégítésében.
A "Mi ez?" korszakban és a "Miért?" korszakban türelmesen és megfelelő időt szakítva kell válaszolni a kérdésekre, hiszen kérdeznünk egész életünkben tudnunk kell, és nagyon fontos, hogy a gyermekeknek ne menjen el a kedvük a kérdezősködéstől.
Tárgyi eszközeinket, játékkészletünket úgy válogattuk össze, hogy fejlesszék a gyermekek kreativitását és értelmi képességeit, hiszen a gyermekek szinte mindent a mozgáson és a tapasztaláson keresztül ismernek meg.


A Prücsök Otthon családi bölcsőde küldetése:
- a gyermekek biztonságos és szerető környezetben való nevelése valamint a szülők egyéni igényeinek kielégítése
- nagyon fontosnak tartjuk a korai nyelvoktatást, játékos formában a korosztálynak megfelelően, dalokkal, mondókákkal sajátítják el a gyermekek
- a gyermekek kiváló körülmények között játékosan tanulhatnak, a tanulás számukra élvezet és élmény lehessen

Losonczi Ildikó
Prücsök Otthon Családi Bölcsőde vezető
+36 306896849

Szeretettel várunk az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 0630/689-6849

Prücsök Otthon
1097 Budapest Vaskapu utca 10-14/C fszt. 6.

Prücsök Otthon II.
1097 Budapest Vaskapu utca 10-14/A fszt. 3.

Facebook

www.prücsökotthon.hu

prucsokcsana@gmail.com